Süti helyett válasszon szárított banánt, mangót vagy epret. A Pillnél gondosan válogatott aszalt gyümölcsök széles választékából választhat, amelyek számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Az aszalási folyamat révén a gyümölcs elveszíti …
Süti helyett válasszon szárított banánt, mangót vagy epret. A Pillnél gondosan válogatott aszalt gyümölcsök széles választékából választhat, amelyek számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Az aszalási folyamat révén a gyümölcs elveszíti térfogatából a víz nagy részét, így még kifejezettebb ízt kap, mint a friss gyümölcsök. Mi a legjobb módja a tárolásnak, és mik a legjobb módszerek a gyümölcsök otthoni szárítására?
A szárított gyümölcsöket jó okkal fosztották meg szinte minden nedvességtől. Ez jelentősen meghosszabbította az eltarthatósági idejét. Ha tartósítani szeretnénk, akkor zárható üvegben, sötét, száraz helyen tároljuk. A konyhaszekrény ajtaja mögött vagy a kamrában biztonságban lesznek. De kitől, ugye? :)
Lyofilizálás - a mi halandók nyelvére lefordítva fagyasztva szárítást jelent. Ez egy szárítási folyamat, melynek során a gyümölcs megőrzi minden tápértékét, vitaminját, színét, állagát és legfőképpen ízét. Ráadásul - tökéletesen roppan. Kínálatunkban mindenféle fagyasztva szárított gyümölcsöt megtalál. A erdei gyümölcsök-től a exotikusok (még az egyedülálló sárkánygyümölcs is).
Ha úgy döntesz, hogy a gyümölcsöt dehidratálóban szárítod, ne félj savanyúbb darabokat választani - a természetes cukrok a dehidratálás során kondenzálódni fognak, így az íz és az aroma édesebb lesz.
Ez a szárítási módszer lényegében ugyanaz, mint a sütőben történő szárítás. Ha a sütőt használja, ne felejtse el a sütőpapírt. Alacsony hőmérsékleten kezdjük, és fokozatosan emeljük 50 °C-ra. Ügyeljünk arra, hogy a hőmérséklet ne haladja meg a 60°C-ot. A magasabb hőmérséklet megfoszthatja a gyümölcsöt az alapvető tápanyagoktól és vitaminoktól. A szárítási folyamat alatt a sütő ajtaját résnyire nyitva hagyhatja, és ellenőrizheti a gyümölcsöt száradás közben.
Kínálatunkban különféle aszalt gyümölcskeverékek, csokoládéval bevont gyümölcsök és újabban a közkedvelt fagyasztva szárított gyümölcsök is megtalálhatóak.