Fényvédő olajok - értékelések és vélemények (22 termék)

A fényvédelem fontos része a bőrápolásnak, mert segít megvédeni a bőrt az ultraibolya (UV) sugárzástól, amely károsíthatja a bőrt és hozzájárulhat a bőrrák kialakulásához. A fényvédelemnek két fajtája van: UVA és UVB sugárzás védelme.

  • UVB …
 Mutass többet

A fényvédelem fontos része a bőrápolásnak, mert segít megvédeni a bőrt az ultraibolya (UV) sugárzástól, amely károsíthatja a bőrt és hozzájárulhat a bőrrák kialakulásához. A fényvédelemnek két fajtája van: UVA és UVB sugárzás védelme.

  • UVB sugárzás a bőr felületén okoz égési sérülést, rövidtávú hatása lehet a bőrpirosság, de hosszútávon hozzájárulhat a bőrrák kialakulásához is.
  • UVA sugárzás mélyebben hat a bőrbe, és hozzájárul a bőr öregedéséhez, ráncok kialakulásához, pigmentfoltok kialakulásához, valamint a bőrrák kialakulásához is.

A fényvédő termékek olyan anyagokat tartalmaznak, mint a dibenzoilmetán, a benzofén, a mexoryl és a tinoszorb, amelyek megvédik a bőrt a UV sugárzástól. A fényvédő termékeknek SPF (Sun Protection Factor) jelölést kell viselniük, amely jelzi a termék védőerejét. Ajánlott fényvédőt használni naponta, még ha felhős az idő is, mert a felhő nem véd meg a UV sugárzástól.

A fényvédő olajok nemcsak védelmet nyújtanak a napfény káros sugarai ellen, hanem egyúttal valamilyen színezést vagy fedést biztosítanak a bőr számára. A fényvédő olajok könnyű, folyékony állagúak. Az olajok kevésbé sűrűek, mint a krémek, így a bőrre könnyebben felszívódnak, és egy könnyedebb érzést nyújtanak. A fényvédő olajok is nyújtanak védelmet az UV-sugarak ellen, de általában alacsonyabb SPF (napvédő faktor) értékkel rendelkeznek, mint a krémek. Ezért az olajok inkább könnyebb napi védelemre alkalmasak, például városi környezetben vagy rövid időtöltésre a napon.

A fényvédelem termékei különböző formában és összetételben kaphatóak, beleértve a krémeket, a napolajakat, a testápolókat, a színezett bőrápolókat, a spray-ket és a géleket.

Product image

Topvet SPF30 napolaj astxantinnal 100 ml

Rendelést követő 1-2 hét múlva szállítható5 190 Ft
Fényvédő olajok - értékelések és vélemények
Szeretnéd tudni, hogy mások mit gondolnak a(z) Fényvédő olajok? Nézd meg a véleményeket és válaszd ki a neked legjobban megfelelő termékeket.
Termékek a kategóriában Fényvédő olajok emberek értékeltek 88 %
A(z) Vivaco Fényvédő olaj argánolajjal SPF30 200 ml termék értékelései
5 / 3x
Megfelel a leírásnak
A(z) Australian Gold Bronzing Dry Oil Spray 237 ml termék értékelései
5 / 2x
Gyors barnulás égés nélkül, de itt is ésszerű mértékű napozással.
A(z) Delice Solaire Barnító olaj feketerépával 150 ml termék értékelései
5 / 1x
Jól terjed. Nem zsírosít
A(z) Wooden Spoon Bio superfood napozó és szolárium olaj 50 ml termék értékelései
5 / 1x
*****
A(z) Garnier Ambre Solaire barnító olaj kókuszolajjal SPF 2, 200 ml termék értékelései
5 / 3x
Nagyon elégedett vagyok a barnító olajjal.
A(z) Vivaco Fényvédő olaj argánolajjal SPF10 200 ml termék értékelései
4.7 / 9x
Ajánlom
A(z) Vivaco Vivaco Sun Argános bronz olaj SPF0 - Active Bronz 100 ml termék értékelései
4.7 / 3x
Olyan vagyok, mint egy fekete nő. Ez király.
A(z) Wooden Spoon Napozó testtej a tubai babában és a családban SPF 50 150 ml termék értékelései
4.2 / 5x
A legjobb fényvédő, egyetlen kémiai összetevő nélkül. Remekül kenhető, nem képez fehér filmréteget, pazarul kenhető. Második éve használjuk az egész családdal. Ami az első véleményt illeti, csak kinyitás előtt kell összenyomni a tubust, és utána nem folyik az olaj. Az egyetlen hátránya az ára, de a formula miatt megéri.
A(z) Vivaco SUN ARGAN BRONZ Olaj SPF30 argán olajjal 100 ml termék értékelései
1 / 1x
Azért nyúltam ennek a márkának a kozmetikumaihoz, mert a honlapjukon található önreprezentációjuk szerint olyan márka, amely nem tesztel állatokon, igyekszik harmóniában élni a természettel, és a kozmetikumokat a modern tudomány legújabb eredményeivel gazdagítja, egyedülálló hatással van az emberi egészségre, és minimalizálja a természetre és a környezetre gyakorolt hatást, valamint a nemkívánatos vegyi anyagok arányát. Sajnos nem igazán gondoltam arra, hogy egy ilyen bemutatkozó márka termékének összetevőit részletesen tanulmányozzam, és csak utólag pillantottam rá a címkére. Oktokrilén? Tényleg? Egy olyan anyag, ami bizonyítottan fokozza a szabadgyökök termelődését (azaz teljesen használhatatlan fényvédelem), bizonyítottan rákkeltő? Az EWG által veszélyes anyagként besorolt, potenciális reprodukciós toxicitással és hormonális zavarokkal rendelkező anyag? Többek között a tengeri élővilágra is erősen negatív hatással? Butil-metoxidibenzol-metán? Bőrkárosodást, allergiás reakciókat okozhat, erősen mérgező a környezetre és biológiailag nem bomlik le. Etilhexil-szalicilát? Allergén, bőrirritációt okozhat, káros hatással lehet az immunrendszerre és szédülést okozhat? Fenoxietanol? Bőrrel érintkezve nagyobb koncentrációban mérgező, irritálja a szemet és a bőrt, fejfájást okoz? Teljesen alkalmatlan terhes és szoptató nők számára (amiről a termékleírásban egyetlen említést sem találok!), a fenol és az etilén-oxid reakciójából származik, ami szintén bizonyítottan rákkeltő? Manapság, amikor az emberek végre kezdenek egy kicsit is törődni azzal, hogy mit tesznek a bőrükre, még a klasszikus olcsó drogériás márkák sem mernek ilyen anyagokat (főleg oktokrilént és butilmetoxidibenzoil-metánt) beletenni a fényvédőikbe, amelyek semmilyen módon nem mutatják magukat "természetesnek" vagy "öko"-nak, így alapvetően megdöbbent, hogy ez a gyártó egyáltalán mer ilyesmit forgalomba hozni, és még egészséges kozmetikumként tüntetik fel. Kicsomagolás nélkül visszaviszem, és erősen nem ajánlom.