Kalcium - értékelések és vélemények (6 termék)

A kalcium az úgynevezett alkáliföldfémek közé tartozó elem. Nagy mennyiségben található meg szervezetünkben és egy átlagos ember testtömegéből körülbelül egy kilogramm kalcium. Nagyon fontos a csontok és a fogak egészségének megőrzéséhez. A …

 Mutass többet

A kalcium az úgynevezett alkáliföldfémek közé tartozó elem. Nagy mennyiségben található meg szervezetünkben és egy átlagos ember testtömegéből körülbelül egy kilogramm kalcium. Nagyon fontos a csontok és a fogak egészségének megőrzéséhez. A szervezetünkben lévő teljes kalcium mennyiség 99%-a a csontokban és a fogakban található. Ezen kívül fontos szerepet játszik a szívműködés szabályozásában is.

Mennyi kalciumra van szüksége szervezetünknek?

A vér kalciumszintjét szervezetünk pontosan szabályozza, mert bármilyen eltérés (túl sok vagy túl kevés kalcium a vérben) egészségügyi problémára utalhat. A normális kalciumszint 2,25-2,75 mmol/l. Tizenkét év alatti egészséges gyermekeknél ez az érték a felső határ körül lehet.

Napi adagra átszámítva:

  • Felnőttek - 900 mg/nap

  • Gyerekek - 500 mg/nap

  • Serdülők, terhes és szoptató nők - legfeljebb 1200 mg/nap (mert nekik fokozott kalciumszükségletük van).

 

Kalcium - értékelések és vélemények
Szeretnéd tudni, hogy mások mit gondolnak a(z) Kalcium? Nézd meg a véleményeket és válaszd ki a neked legjobban megfelelő termékeket.
Termékek a kategóriában Kalcium emberek értékeltek 100 %
A(z) Pilulka Selection Kalcium, magnézium és cink 120 tabletta termék értékelései
5 / 1x
Egész évben kalciumot pótolok, télen D-vitaminnal, ez egy nagyszerű kombináció a bőrömnek, és tényleg látom a változást, amikor abbahagyom a tabletták szedését. Nekem a véreredmények alapján javasolták a diac pótlását, a kalcium pedig támogatja a felszívódását.
A(z) Aporosa Kalcium + Magnézium + Cink 120 db termék értékelései
5 / 3x
Azt szeretem ebben a táplálékkiegészítőben, hogy használatakor egyszerre 3 vitamint egészít ki. Tetszik a csomag mérete. A napi 1-2 tabletta ajánlott adagolását figyelembe véve a csomag 2-4 hónapig tart. Véleményem szerint tartalmazhatna nagyobb mennyiségű kalciumot.
A(z) Vápník 400 mg Mg+Zn+Vitamin D 20 šumivých tablet termék értékelései
5 / 1x
kiváló
A(z) Walmark Kalcium Magnézium Cink FORTE 90 tabletta termék értékelései
5 / 1x
Elégedett vagyok. Ajánlom.