Tudta, hogy a kávé a második legkelendőbb árucikk a világon? Nem csoda, egy csésze kávé népszerű ürügy a barátokkal való találkozásra, és egy jó étkezés után is felszolgáljuk a jobb emésztés érdekében. A gazdag illat, a finom íz és a kávé …
Tudta, hogy a kávé a második legkelendőbb árucikk a világon? Nem csoda, egy csésze kávé népszerű ürügy a barátokkal való találkozásra, és egy jó étkezés után is felszolgáljuk a jobb emésztés érdekében. A gazdag illat, a finom íz és a kávé elkészítésének végtelen módja teszi a kávét igazán kivételes itallá.
A kávét a feldolgozása alapján több csoportra osztják:
A kávé a feldolgozás után csak néhány napig, legfeljebb hetekig marad igazán friss. A kávébabok legnagyobb ellensége a levegő, a páratartalom, a hő és a fény. Ahhoz, hogy a kávé megőrizze aromáját és teljes ízét, megfelelően kell tárolni. Válasszon egy átlátszatlan és jól záródó tárolóedényt, amely szobahőmérsékleten, közvetlen fénytől védve tárolható. A konyhában lévő polcok nem jó hely a főzés során keletkező hő miatt. A szemek maximális frissességének megőrzése érdekében az is a legjobb, ha gyakrabban vásárolunk kisebb mennyiséget, vagy a nagy csomagokat kisebb edényekre osztjuk, hogy ne kerüljön levegő a tartály kinyitásakor.