A kollagén a kötő- és támasztószövetek alapvető eleme, és a vízben nem oldódó fehérjék közé tartozik. Az összes kollagén 90%-a I-es típusú kollagén, amely a bőrben, az inakban, a csontokban és az ínszalagokban található. A kollagénnek köszönhetően …
A kollagén a kötő- és támasztószövetek alapvető eleme, és a vízben nem oldódó fehérjék közé tartozik. Az összes kollagén 90%-a I-es típusú kollagén, amely a bőrben, az inakban, a csontokban és az ínszalagokban található. A kollagénnek köszönhetően bőrünk feszes és rugalmas, és nem szenvedünk ízületi fájdalomtól. Ahogy azonban öregszünk, a kollagén minden évben csökken a szervezetben, ráncok alakulnak ki, és az ízületeink vagy az inak fájni kezdenek. Előzd meg ezt az állapotot, és támogasd szervezeted megfelelő táplálékkiegészítőkkel.
Tudtad, hogy a kollagén már harmincéves kor előtt elkezd csökkenni a szervezetben? A bőr elveszíti feszességét és rugalmasságát, és ezáltal a vízmegkötő képességét. A kollagéntermelés az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken, míg végül teljesen leáll, ezért szükséges pótolni. A leghatékonyabb módszer az úgynevezett hidrolizált kollagén.
A kollagént étrend-kiegészítők formájában lehet használni tabletta vagy kollagénpor formájában, amelyet bármilyen ételbe vagy italba belekeverhetünk. A kollagén termeléséhez megfelelő étrenddel is hozzájárulhatunk, valamint a C-vitamin is hatással van a kollagén termelésére.
Kollagéntartalomban gazdag ételek:
Mi a hidrolizált kollagén?
A hidrolizált kollagén vagy kollagén peptidek kis bioaktív molekulák, amelyek jobban felszívódnak a szervezetben, és ezáltal nagyobb hatékonyságúak. Ezeket a kollagén enzimatikus hidrolízisével nyerik.
Kollagén típusok:
Kollagén nem csak a ráncok ellen
A kollagén elősegíti és helyreállítja a bőr rugalmasságát, csökkenti a ráncok kialakulását és az öregedés általános jeleit. Mindemellett jótékony hatással van a pattanások csökkentésére, pozitívan hat a pattanások kezelésében, valamint táplálja a porcokat és az ízületeket.
Kollagén az ízületekért
Testünkben a kollagén elsősorban a bőr és a kötőszövetek - szalagok, inak, porcok, csontok és ízületek - rugalmasságáról gondoskodik. A kollagént, a glükozamin-szulfátot, a kondroitint, a boswellia-kivonatot és más anyagokat, amelyek ízületeink alapvető építőkövei, leggyakrabban a megterhelt és fájó ízületek táplálására ajánlják.
A kollagén egyéb előnyei a szervezet számára: