mosoly, fogak, fog

Mosolyogj magabiztosan a Pilulkával !

Az egészséges szájüreg nem csak a kellemes megjelenéshez, hanem az általános egészségünk megőrzéséhez is elengedhetetlen. A szájüregi problémák, mint például a fogszuvasodás, a fogínygyulladás vagy a szájszag nem csak kellemetlenek és fájdalmasak lehetnek, de hosszú távon súlyosabb egészségügyi problémákhoz is vezethetnek, mint például a szívbetegségek vagy a cukorbetegség. Ezért kiemelten fontos, hogy rendszeresen és megfelelően gondoskodjunk a szájhigiéniánkról, amely magában foglalja a fogak, a nyelv és az íny tisztítását, valamint a megfelelő szájvíz használatát és a rendszeres fogorvosi ellenőrzéseket. 

Fogkefék

Fogkrémek

Elektromos fogkefék

Fogköztisztítás

mosoly, fog, fogak

klasszikus fogkefe az egyik legrégebbi és legismertebb eszköz a fogak tisztítására. A hagyományos fogkefe szálainak finom elhelyezése és a kemény fogkefe feje hatékonyan távolítja el a lepedéket és a szennyeződéseket a fogak felszínéről. A klasszikus fogkefe környezetbarát és gazdaságos megoldás. Azonban a klasszikus fogkefe használata során fontos figyelni a megfelelő fogmosási technikára, hogy elkerüljük az íny irritációját vagy a fogzománc károsodását. 

fogak, fog, fogkefe

Tudtad, hogy nem mindegy, milyen fogkefét használsz?

Sokan csak megszokásból választják azt a márkát, amit mindig használtak, pedig a fogkefék között hatalmas különbségek lehetnek. Az olcsó fogkefék általában hatalmas fejűek és kemény sörtéjűek, amelyek akár sérüléseket is okozhatnak az ínyednek és a fogzománcodnak. Ezért fontos, hogy a fogkeféd feje kicsi legyen, és a sörtéje lágy, vagyis érdemes a „soft“ feliratú fogkefét választanod. Bár ezek ára magasabb lehet, hosszú távon megéri befektetni, mert segítenek megőrizni a fogaid egészségét és elkerülni a drága fogorvosi kiadásokat. Ha tökéletesíted a fogmosási technikádat, már nem lehet gond a szájápolási rutinoddal.

Fogorvosok ajánlásával

Tudtad, hogy az első Oral-B fogkefét egy fogorvos találta fel, és jelenleg is minden egyes termékük fogorvosok bevonásával kerül kifejlesztésre. Nem véletlen tehát, hogy az Oral-B a fogorvosok által világszerte ajánlott fogkefemárka.

mosoly, fogak, fog
mosoly, fog, fogak

fogkrémekben található aktív összetevők, mint például a fluorid, hatékonyan küzdenek a fogszuvasodás és a fogínybetegségek ellen. A fogkrémek különböző ízekben és összetételben állnak rendelkezésre, így mindenki megtalálhatja a saját igényeinek megfelelőt. Fontos azonban a fogmosási technika betartása, hogy a fogkrém hatékonyan tudjon dolgozni. A fogkrémekkel együtt érdemes használni megfelelő fogkefét és szájvizet is, hogy a szájhigiéniánk teljes körű legyen. fogkrémek rendszeres használata mellett nem szabad megfeledkezni a fogorvosi ellenőrzésekről sem, hogy biztosak lehessünk a fogaink egészségi állapotában.

Mikor és hányszor mossunk fogat naponta?

Mikor és hányszor mossunk fogat naponta?

Naponta legalább kétszer mossunk fogat ! Ha elegendő ideig tart a fogmosás, akkor egy egészséges fogazatú páciens esetében reggel és este ajánlott. A fogmosással kapcsolatos legnagyobb probléma, hogy sok esetben a rossz technika ivódik belénk, amit később nehéz korrigálni. Azonban megéri félretenni az önérzetet ebben az esetben, hiszen tanácsot kérni felnőttkorban sem szégyen. A fogmosás személyre szabott rutin, érdemes megtanulni a helyes technikát orvos vagy dentálhigiénikus segítségével ! 

mosoly, fog, fogak, curaprox

... Az íny legjobb barátja

Fogmosás közben nem csak a fogaidat, de az ínyedet is tisztítod. Szakértő fogorvosok már több mint 40 éve ajánlják a Curaprox fogkeféket. Hiszen gyengédek a fogakhoz és az ínyhez, mégis hatékonyan távolítják el a lerakódott lepedéket.  A Curaprox fogkrémek jótékony összetevőkkel gyengéden és hatékonyan tisztítják a fogakat, megóvva őket a fogszuvasodás­tól. Tökéletes fogkrém választás akár manuális-, vagy szónikus fogkeféhez is.

elektromos fogkefe
Az elektromos fogkefe az egyik leginnovatívabb eszköz a fogak tisztítására. Az elektromos fogkefe gyorsabb és hatékonyabb, mint a klasszikus fogkefe, mivel a szálak precízebben távolítják el a lepedéket és a szennyeződéseket a fogakról. Az elektromos fogkefe különböző sebességi fokozatokkal és programokkal rendelkezik, így a vásárló igényeinek megfelelően testreszabható. Az elektromos fogkefe használata során azonban fontos odafigyelni a megfelelő fogmosási technikára, hogy elkerüljük az íny irritációját és a fogzománc károsodását. Az elektromos fogkefe akkumulátorral vagy elemekkel működik, és töltési ideje és üzemideje is változó lehet, attól függően, melyik típust választjuk. 
fogak, oral b, philips sonicare

Elektromos vagy szónikus fogkefe?

Az elektromos fogkefe hajlamosabb arra, hogy túlzott erővel tisztítsuk a fogakat, és ennek eredményeként károsíthatjuk az ínyt. A szónikus fogkefe enyhébb, de gyorsabb rezgéseket alkalmaz, így a sörték hatékonyabban tudnak áthatolni a fogak közötti területeken. Az elektromos fogkefe körkörös mozdulatokkal tisztít, míg a szónikus fogkefe magas frekvenciájú rezgésekkel mozgatja a sörtéket.
A fogkefe kiválasztása személyes preferenciáktól függ. Ha a fogak és az íny érzékenyek, akkor a szónikus fogkefe lehet a jobb választás, míg ha a fogaknak több odafigyelésre van szükségük a lepedékek eltávolítása érdekében, akkor az elektromos fogkefe lehet a megfelelő választás.

Könnyed, mélyreható tisztítás

Philips Sonicare elek­tromos szonikus fogkefék ideálisak az egészséges fogak és íny eléréséhez, a mindennapi fogpigmentáció csökkentéséhez és a ragyogó mosoly fenntartásához. Az innovatív szonikus technológia kí­méletes és hatékony tisztítást biztosít percenként akár 62 000 tisztító mozdulattal.

philips sonicare, fog, fogak, mosoly
fogselyem

A fogköztisztítók és fogselymek hatékonyan segítenek eltávolítani a fogak közötti lerakódásokat és megelőzni a fogszuvasodást. A fogselyem használata különösen fontos, ha a fogak közötti területek szűkek vagy a fogak egymáshoz szorosan illeszkednek. A fogköztisztítók lehetnek egyszer használatos vagy újratölthető változatok, és általában különböző méretekben érhetők el. A fogköztisztítók és fogselymek használata fontos része a megfelelő szájhigiéniának, és segíthet megelőzni a szájüregi betegségeket. Ha bizonytalan vagy a fogköztisztítók vagy fogselymek helyes használatában, kérd fogorvosod vagy dentálhigiénikusod tanácsát, hogy megfelelően használd ezeket a termékeket.

fogselyem

Ne feledkezz meg a fogselyemről sem !

A fogselyem az egyik legfontosabb eszköz a fogápolásban, amely segít eltávolítani az ételmaradványokat és a plakkot a fogak közül, ahova a fogkefe már nem tud elérni. A fogselymezés hozzájárul az íny és a fogak egészségéhez, megakadályozza a fogszuvasodást és a fogágybetegséget. A fogselyem megfelelő használata segít csökkenteni a fogak közötti szuvasodást, amely egyébként később komolyabb problémákat okozhat. A fogselymezés után ajánlott a szájvízzel való öblögetés, hogy az esetlegesen a fogak között maradt ételmaradványokat eltávolítsuk.

fogak, listerine, fog

Szájvizek 1914 óta

Listerine márka mindenki számára ismert, akinek fontos az egészséges és szép mosoly. Neve 1914 óta szinte egyet jelent a szájvizekkel. 1914 óta termékeik megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek, tisztán természetes összetevőkből készülnek, így hatékonyan és kíméletesen tisztítják és fertőtlenítik a szájüreget ott, ahová fogmosáskor a fogkefe nem jut el. Rendszeres használatával csökkenti a szájüreg mikrobiális megszállását, amely felelős a lepedékképződésért, a fogszuvasodásért, de okozhat például aftát és egyéb gyulladásokat is a szájüregben. 

 

fog, fogak, mosoly