szülészet, szülés, terhesség, születés, baba
Nem tudod, mit vigyél magaddal a szülészetre? A Pilulkánál mindent megtalálsz, amire szükséged lehet a kényelmes szüléshez.
 
A szülészetre szükséges dolgok összekészítésének ideális időpontja a terhesség 36. hete körül van, egy héttel a tervezett időpont előtt. Ne hagyd a pakolást az utolsó pillanatra, mert a nagy sietségben elfelejthetsz néhány fontos dolgot. Ha magas kockázatú terhességben szenvedsz, javasoljuk, hogy már a 28. terhességi hét végén készítsd el a kismama táskádat.

 

Ne felejtsd el bepakolni az iratokat is, mivel ezek lesznek az első dolgok, amelyeket a szülészeten kérni fognak Tőled. Készítsd elő őket a táskád egy külön zsebében, hogy ne kelljen keresgélned őket a többi dolog között, ami feleslegesen stresszelhet a szülés előtt.

 

Kifejezetten a következő dokumentumokra lesz szükséged:

  • Terhességi igazolvány
  • Biztosítási kártya
  • Személyi igazolvány
  • Házassági anyakönyvi kivonat vagy közjegyző által hitelesített apasági hozzájárulás (ha nem vagytok házasok)
  • Nyilatkozat a baba nevéről

Mibe pakolj a szülészetre?

Bőrönd vagy táska? Javasoljuk, hogy a dolgaidat 2–3 kisebb táskára oszd szét, hogy elkerüld a káoszt a dolgok keresése közben. Az első táskában legyen minden, ami a szüléshez szükséges – pizsama, pelenkák, zoknik, olaj vagy masszázskrém, ajakbalzsam, zsebkendők és dokumentumok, amelyeket külön-külön egy oldalzsebben különítesz el. A második táskába csomagold be a szülés utáni holmikat (pizsama, fürdőlepedő, fürdőköpeny, piperecikkek, szoptatós melltartó, eldobható bugyi, szülés utáni melltartó és betét) és a csecsemő összes alapvető dolgát. A harmadik táskába tedd azokat a dolgokat, amelyekre neked és a babának szüksége lesz a hazautazáshoz. Az első két táskát vidd a szülés előtt a terhesgondozóba, a harmadik táskát pedig később a kísérőd hozza el Nektek.

 

Fedezd fel termékkínálatunkat
ddd
szülészet, szülés, terhesség, születés, baba

Tisztálkodási szerek a leendő anyukának

A legfontosabb dolgok közé tartoznak a piperecikkek. Hogy ne kelljen keresgélned őket a táskádban, tárolj mindet egy kozmetikai táskában.
xsxs

Eldobható bugyi kismamáknak

Annak érdekében, hogy a vérzés ne szennyezze be a fehérneműt, javasoljuk, hogy vásárolj eldobható szülés utáni bugyit. Segítenek a szülés utáni intim betétek rögzítésében, és némelyikük hálóból készült, ami lehetővé teszi a bőr szabad légzését.
Co do porodnice

Szülés utáni bugyik

Szülés után a nőknél vérzés jelentkezik, ami megtisztítja a testet, és a felgyülemlett váladékok, apró szövetrészek elhagyják a szervezetet. Az első napokban a vérzés erősebb, és a hetek előrehaladtával csökken az intenzitása. Ezért fontos, hogy légáteresztő és nedvszívó szülés utáni betéteket tarts magadnál.
Co do porodnice

Szoptatós melltartó

A mellek és a mellkas kerülete változik a terhesség alatt, ezért ne vásárolj szoptatós melltartót a szülés előtti utolsó hetekig. A túl kicsi kosarak, a keskeny vagy éppen ellenkezőleg, a laza öv vagy a szűk merevítőhuzat az emlőmirigyek gyulladásához vezethet. Emellett javasoljuk, hogy tartsd távol magadat a „stílusos“, de rosszul illeszkedő melltartóktól – a kényelem fontos!

 

Fedezd fel
szoptatós melltartó, hogyan válassz melltartót

Nedves törlőkendők és puha törlőkék

Az intim területek nagyon érzékenyek a szülés után, és ha extra öltéseken kell átesned, utána biztosan értékelni fogod a puha WC-papírt a mosdóban. A nedves törlőkendő szintén jó választás, az intim higiénia és az újszülött ápolásához egyaránt.
Co do porodnice
a babának

Kisruhák a baba számára

Pakolj a babának sapkát, pulóvert, zoknit és kesztyűt. Ideális, ha viszel magaddal néhány könnyen kigombolható, 56–62-es méretű pólyát vagy bodyt, mert így amikor először veszed kezedbe a babát elkerülheted, hogy kényelmetlenül húzd a ruhát a baba fejére. Ha nem vagy biztos a méretben, vigyél inkább nagyobb ruhákat, hogy ne kelljen a méretükkel foglalkoznod.

babaruhák a szülőszobába
co do porodnice

Pelenkák

Az élet első napjaiban egy csecsemőnek naponta akár 10 pelenkára is szüksége lehet. Ezért vigyél több pelenkát a kórházba, és válaszd a legkisebb újszülött méretet. Javasoljuk, hogy ne vásárolj hosszú távú pelenkakészletet – a pelenkától a babánál atópiás ekcéma vagy érzékeny bőr alakulhat ki, a maradék pelenkát pedig kidobhatod. Tehát a szülészetre vásárolj egy, vagy legfeljebb két csomag 0 (0–3 kg-os születési súlyú koraszülöttek számára) vagy 1 (2–5 kg-os születési súlyú csecsemők számára) feliratú pelenkát.
Co do porodnice

Pelenkázó lapok & alátétek

Az eldobható pelenkázó lapok nemcsak a baba pelenkázásakor, hanem a szülés utáni első napokban is jól jönnek, amikor a friss seb vérzik.

Cumik

A cumi kérdése a szülészeten nagyon ellentmondásos téma. Egyes szülészeteken a csecsemőknek egyből odaadják cumijaikat, de van, ahol nem javasolják, hogy a babát rögtön a születés után szoktassák hozzá. A végső döntést azonban mindig Neked, mint anyának kell meghoznod, de a biztonság kedvéért vigyél magaddal néhány fajta cumit és majd eldöntöd, hogy használjátok-e.

cumi, szülészet, kisbaba
Co do porodnice

Tisztálkodási szerek a babának

A baba érzékeny bőre érdekében csomagolj a szüléshez szükséges táskába baba mosakodó gélt és testápoló krémet. Ne feledkezz meg a babaolajról sem, amely megakadályozza a bőr kiszáradását. Csomagolj vattapamacsot a baba fülének tisztításához is.

Fürdetők

Popsikrémek

Fültisztítók

Babaolajok

Co do porodnice

Textil pelenkák

Sokoldalúak és praktikusak, hogy mindig legyen legalább egy kéznél. Ideális esetben csomagolj legalább három textilpelenkát. Nemcsak a büfiztetésnél, hanem például fürdetéskor is értékelni fogod őket.

Pólyák, babafészkek & hálózsákok

A pólyák, babafészkek és hálózsákok segítenek a babáknak a nyugodt és kellemes alvásban. A termékek 3 éves korig alkalmasak használatra. Nemcsak a kiságyban való alvásra, hanem a babakocsiban, autósülésben stb. is használhatod őket.

babanak, pólya, fészek, hálózsák
Co do porodnice