Önbarnító krémek - értékelések és vélemények (6 termék)

Az önbarnító krémek olyan kozmetikai termékek, amelyek segítségével a bőrünk barnább és napbarnított hatásúvá válik anélkül, hogy a káros UV-sugárzásnak lenne kitéve. Ezek a krémek egyre népszerűbbé válnak, különösen azok körében, akik szeretnének …

 Mutass többet

Az önbarnító krémek olyan kozmetikai termékek, amelyek segítségével a bőrünk barnább és napbarnított hatásúvá válik anélkül, hogy a káros UV-sugárzásnak lenne kitéve. Ezek a krémek egyre népszerűbbé válnak, különösen azok körében, akik szeretnének egy egészséges, napozott megjelenést anélkül, hogy kiállnának a napra vagy ellátogatnának a szoláriumba.

Hogyan működik az önbarnító?

Az önbarnító krémek olyan hatóanyagokat tartalmaznak, mint a dihidroxiacetón (DHA) vagy az eritrulóz, amelyek kölcsönhatásba lépnek a bőr felső rétegének fehérjéivel, így kialakítva egy barna pigmentet, ami azonban csak az elhalt hámsejteken helyezkedik el. Így az önbarnítás hatása ideiglenes, és ahogy a bőr természetes hámlása zajlik, a színező pigment eltűnik. Fontos megemlíteni, hogy az önbarnító krémek nem védenek a nap káros UV-sugárzásától, így továbbra is érdemes használni napvédő krémet, ha hosszabb ideig tartózkodunk a napfényben.

Az „igazi” önbarnítók viszont nem tartalmaznak festékanyagot, a barnításért felelős hatóanyagok természetes eredetűek, a bőr barnasága egy természetes bőrreakció eredménye.  Az önbarnító hatása 3-5 óra alatt alakul ki (addig nem szabad lemosni), és a bőr természetes hámlásával (5-6 nap) foltmentesen, fokozatosan elhalványul.

Az önbarnító krémek előnyei közé tartozik a bőrbarát alkalmazás, hiszen nem károsítják a bőrt a napozással járó veszélyekkel összehasonlítva. Emellett azoknak is megfelelő alternatívát nyújtanak, akik napégésre hajlamosak vagy a napozás miatt nem szeretnék kitenni a bőrüket az UV-sugárzásnak.

A kategóriában lévő termékek népszerűsége miatt számos kozmetikai márka kínál önbarnító krémeket, amelyek különböző illatokkal, textúrákkal és hatóanyagokkal rendelkeznek, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb terméket az igényeihez és preferenciáihoz igazodva.

A foltos bőr elkerülése

Az önbarnítás este ajánlott. Az esti zuhany után várjunk, amíg a bőrünk teljesen megszárad, mivel a nedves és vizes bőrön nem lehet egyenletesen eloszlatni a krémet, így nem is szívódik fel megfelelően.  Ha biztosra szeretnénk menni, először a világosabb árnyalatú önbarnítóval próbálkozzunk egy kis testfelületen ellenőrizve az egyéni színreakciót. A hajlatokban (térd, könyök) csak vékonyabb rétekben vigyük fel a krémet.

Használat után mindig alaposan mossunk kezet, hiszen a kisebb hajlatokban (ujjpercek, köröm, csukló) könnyebben felgyülemlik az önbarnító krém. Érett bőr esetén különösen figyeljünk az egyenletes felvitelre. Füleknél, az áll és a haj vonalánál ne legyen éles határvonal, illetve nyakunkra, dekoltázsra is kenjünk.

Türelmesen várjuk meg, míg bőrünk beszívja a barnító krémet.

Tuti Tipp

Önbarnítás előtt használjunk bőrhámlasztót, testradírt vagy peelinget, hogy a bőrfelület tökéletesen sima és puha legyen.

Önbarnító krémek - értékelések és vélemények
Szeretnéd tudni, hogy mások mit gondolnak a(z) Önbarnító krémek? Nézd meg a véleményeket és válaszd ki a neked legjobban megfelelő termékeket.
Termékek a kategóriában Önbarnító krémek emberek értékeltek 96 %
A(z) Australian Gold Dark Sunshine 130 ml termék értékelései
5 / 1x
Védi ellenálló a ruhák közötti nem zsíros színeket
A(z) Australian Gold Instant Sunless Lotion 177 ml termék értékelései
5 / 1x
Legjobb
A(z) Vichy Idéal Soleil Auto Bronzant Self Tanner önbarnító 100 ml termék értékelései
5 / 3x
Ajánlom..a krém nem hagy foltot, jól kenhető.
A(z) Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer önbarnító krém, termék értékelései
4.3 / 3x
Super