Vas - értékelések és vélemények (8 termék)

A vas egy fontos ásványi anyag, amely számos létfontosságú szerepet játszik a szervezetünkben. Az egyik legfontosabb funkciója, hogy részt vesz a hemoglobin nevű fehérje létrehozásában, amely a vörösvérsejtekben található és szállítja az oxigént a …

 Mutass többet

A vas egy fontos ásványi anyag, amely számos létfontosságú szerepet játszik a szervezetünkben. Az egyik legfontosabb funkciója, hogy részt vesz a hemoglobin nevű fehérje létrehozásában, amely a vörösvérsejtekben található és szállítja az oxigént a testünkben.

A vasnak számos más fontos szerepe is van a szervezetünkben. Segíti a sejtek növekedését és szaporodását, valamint támogatja az immunrendszer működését. A vas részt vesz az energia termelésében is, mivel szükséges a sejtekben található mitokondriumokban zajló anyagcsere folyamatokhoz.

A vas hiánya súlyos egészségügyi problémákat okozhat, mint például az anémia. Az anémia a vörösvértestek számának vagy hemoglobin szintjének csökkenésével jár, ami oxigénhiányhoz és gyengeséghez vezet. A vas hiánya különösen problémás lehet a terhes nők, az idősek és a vegetáriánusok számára, akiknek alacsonyabb a vasbevitele az étrendjükben.

A vas számos élelmiszerben megtalálható, például húsban, halban, babban, spenótban, diófélékben és teljes kiőrlésű gabonákban. Azonban, ha az étrended nem biztosít elegendő mennyiségű vasat, akkor a vas kiegészítők szedése is ajánlott lehet. Az orvosok általában azt javasolják, hogy a felnőttek napi vasbevitele legalább 18 mg legyen.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a vas mérgező is lehet, ha túl sokat viszünk be belőle. Ezért fontos az orvossal vagy táplálkozási szakemberrel konzultálni, mielőtt bármilyen vas-kiegészítőt bevezetnénk az étrendünkbe. A vas-kiegészítők csak akkor szedhetők, ha a vas hiány megállapításra került a vérvizsgálatok során és az orvos javaslatára.

Vas - értékelések és vélemények
Szeretnéd tudni, hogy mások mit gondolnak a(z) Vas? Nézd meg a véleményeket és válaszd ki a neked legjobban megfelelő termékeket.
Termékek a kategóriában Vas emberek értékeltek 100 %
A(z) Dr. Müller Pharma Ferrofruit magas vastartalmú szirup 300 g termék értékelései
5 / 5x
Ízre nem nagyszerű, megfelelő vas utóíz az ivás után, ezért javaslom, hogy igyon/egyen valami erőset, ami legyőzi. De a célját szolgálta.
A(z) Aporosa 20 mg vas és C-vitamin 90 tabletta termék értékelései
5 / 2x
érdekes és kellően nagy csomag nagyon kedvező áron
A(z) Avita Blueiron étrend-kiegészítő - folyékony vas 330 ml termék értékelései
5 / 14x
A legjobb termék a vaspótláshoz. Haj, köröm, bőr, szem alatti karikák, fáradtság. Mindez és még sok minden más is javult már egy hét szedés után.
A(z) Movit Energy Energy Vaskelát Premium 90 db termék értékelései
5 / 8x
Nagyszerű a fokozott aktivitáshoz.
A(z) Walmark Vas 20 mg 30 tabletta termék értékelései
5 / 3x
A legjobb a vaspótláshoz (a cseppek általában gyomorrontást okoznak).
A(z) Jamieson VAS 35MG Elnyújtott hatású tabletta 60 tabletta termék értékelései
4.8 / 5x
Skúsil som zelezo od rôznych výrobcov, ale toto mi vyhovuje najviac.