A zöldárpa a chlorellával és a spirulinával együtt az egyik legnépszerűbb zöld szuperélelmiszer, amely jótékony hatással van a szervezetre, különösen a méregtelenítés szempontjából. A szervezetre gyakorolt jótékony hatásait már őseink is ismerték. …
A zöldárpa a chlorellával és a spirulinával együtt az egyik legnépszerűbb zöld szuperélelmiszer, amely jótékony hatással van a szervezetre, különösen a méregtelenítés szempontjából. A szervezetre gyakorolt jótékony hatásait már őseink is ismerték. Összetétele vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban és nyomelemekben gazdag.
A zöldárpa a gabonaföldekről ismert árpaféle, azzal a különbséggel, hogy a táplálékkiegészítő előállításához egy 20-25 cm magas zöld hajtást takarítanak be. Ennek oka, hogy ez tartalmazza a legtöbb biológiailag aktív anyagot és klorofillt. A B-vitaminoknak köszönhetően jótékony hatással van idegrendszerünkre, a C-vitamin (aszkorbinsav) erősíti a szervezet védekezőképességét, az E-vitamin pedig antioxidáns hatású.
Amellett, hogy antioxidánsként működik, támogatja a szervezet immunrendszerét, nagyszerű életerősítő, és ellátja a szervezetet mindazokkal a szükséges anyagokkal (vitaminok, ásványi anyagok), amelyekből a mai étrendünkkel csak kis mennyiséget kapunk. Emellett jótékony hatással van a szív- és érrendszeri keringésre, az emésztőrendszerre és segít megelőzni számos egészségügyi problémát.
A szervezet túlsavasodása (vagy savasodás) életmódunkkal és étkezési szokásainkkal függ össze. A savak túltengése vagy éppen ellenkezőleg, a lúgok hiánya okozza a szervezetben. A túlsavasodáshoz vezető fő tényezők éppen a nem megfelelő táplálkozás, a stressz és a lelki kellemetlenségek, az alkohol, a dohányzás. Az elsavasodás civilizációs betegségnek számít, és súlyos degeneratív egészségügyi problémákhoz vezethet. A gyakori gyomorsavassági problémák az élelmiszer-kémia, a tartósítószerek és a mesterséges színezékek következményei, amelyek jelentősen eltömítik a gyomrot savakkal.
Egyéb tényezők, amelyek a belső környezet pH-értékének kiegyensúlyozatlanságához vezetnek: